Domov » Reštaurácia » Stoly v reštauráciach

Stoly v reštauráciach

V reštauráciach sa používajú väčšinou normalizované stoly a stoličky, ktoré najviac vyhovujú podávaniu jedál a nápojov a zabezpečujú dostatočnú pohodlnosť hosťom pri konzumácií. Najvhodnejšia výška stola je 76 cm. Rozmery dosiek stolov pre dve osoby je 80 x 60 cm, pre štyri osoby 80 x 80 cm, pre šesť 80 x 160 cm, pre osem osôb 80 x 175 cm, pomocné a servírovacie stoly tvoria jednotnú súpravu s reštauračnými stolmi, majú rozmer 80 x 40 cm. Prikrývajú sa bielymi obrusmi alebo s obrusmi akými prikrývame hlavné stoly. Dĺžka obrusu má byť po sedadlo stoličky, t.j. 30 cm.

stoly_restauracia_Ewellin

Príručné stoly pomáhajú zrýchliť obsluhe prípravu reštauračných stolov počas prevádzky. Obsluhujúci personál má na nich pripravený rezervný inventár (drobný stolový inventár, príbory, porcelán, bielizeň). Previs obrusa na príručnom stole musí byť 20 – 30 cm od podlahy.

Bufetové stoly sa používajú v prevádzkach vyšších skupín na studené jedlá, dezerty a múčniky. Používajú sa pri podávaní raňajok, studených jedál a dezertov. Je už zvyklosťou, že na tieto stoly sa dávajú skirtings, niekto toto slovo prekladá ako banketová či rautová sukňa alebo suknica. Šijeme ich podľa zadaných rozmerov zákazníka, môžu byť skladané alebo riasené a so suchým zipsom alebo bez a z materiálu podľa výberu. Pod obrusmi sú vždy multóny, ktoré zabraňujú šmýkaniu obrusov a tlmia pokladanie tanierov a pohárov.

Obrúsky majú hygienickú, ochrannú a estetickú funkciu. Výber farby obrúska závisí od charakteru slávností, musí farebne ladiť s interiérom.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /nfsmnt/hosting2_1/0/6/06625793-71a1-4190-9890-e0ce5b867680/ewellin.sk/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273